Schrijfbegeleiding


Schrijfbegeleiding en manuscriptbeoordeling

Brandt er een verhaal aan het puntje van je pen maar heb je moeite om de juiste woorden te vinden? Staat je verhaal al goeddeels in de steigers en heb je iemand nodig om een kritische blik op de structuur te werpen? Of is je verhaal af en ben je op zoek naar iemand die het voor je kan redigeren? Dan kan ik je wellicht helpen!

Naast mijn beroep als schrijver, help ik jonge en beginnende schrijvers met hun korte verhalen, novelles en manuscripten. Of je nu op zoek bent naar hulp bij het opzetten van een nieuw boek of naar een professionele blik om de puntjes op de I te zetten, ik help je met liefde verder.

Hoe werkt het?

Via Tekstbureau Midgard Manuscripten bied ik verschillende pakketten aan. 

De Starter Kit: Een professionele snelle scan van de  eerste dertig pagina’s van jouw manuscript, inclusief beoordelingsrapport.

De Snelle Scan: Een globale analyse van verhaal en stijl, waarbij die punten worden aangestipt die kunnen worden aangepakt om de tekst te verbeteren.

De Analyse:  De meest complete ontleding op verhaalniveau. Ik bekijk alle onderdelen van het manuscript afzonderlijk: stijl, plot, personages, opbouw… Uiteraard met een diepgravend beoordelingsrapport.

Redactie: Tekstredactie houdt in: het corrigeren van de tekst. Hierbij ligt de tekst onder de loep en ga ik er met de rode pen doorheen om te garanderen dat de uiteindelijke tekst vrij van fouten is.

Schrijfbegeleiding: Samen met jou kijk ik naar je idee├źn, naar wat je al hebt geschreven en vooral: naar wat je wilt bereiken. De begeleiding die je krijgt is dus altijd op maat gesneden en voegt zich naar jouw wensen en mogelijkheden. Tegelijkertijd krijg je eerlijk, helder advies en verdiepende achtergrondinformatie, zodat je als schrijver echt kunt groeien.


Contactinformatie

Heb je interesse in mijn diensten als schrijfcoach of redacteur? Kijk voor meer informatie op:
Midgard Manuscripten

of stuur mij een e-mail.